Uniunea Europeană investește 46 de milioane de euro în tramvaiul din Sofia
Mobilitate

Uniunea Europeană investește 46 de milioane de euro în tramvaiul din Sofia

46,6 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) sunt investite pentru modernizarea infrastructurii și serviciilor de transport cu tramvaiul în capitala Bulgariei. Lucrările finanțate de UE includ reconstrucția traseului de-a lungul străzii “Kamenodelska” și a bulevardului “Tsar Boris III”, o secție care servește 5 trasee, inclusiv linia 5 de tramvai, care transportă peste 50.000 de persoane pe zi. De asemenea, FEDER va finanța achiziționarea de noi tramvaie articulate cu podea joasă și modernizarea sistemelor de gestionare a traficului și de informare a pasagerilor. 34 milioane euro din FEDER au fost deja investite în tramvaiul din Sofia în perioada anterioară a bugetului UE.

“Datorită fondurilor UE, locuitorii din Sofia se vor bucura de o retea de tramvai modernă și confortabilă. De asemenea, se vor bucura de aer mai curat în capitală “, a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Crețu.

De asemenea, UE a investit în mod semnificativ în liniile 1, 2 și 3 ale metroului din Sofia. În ansamblu, UE a investit 1 miliard de euro în transportul urban din Sofia din 2007.Foto: Comisia Europeană

199 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *