ICE 4 primește aprobarea de rulare cu ETCS în Germania
Transport

ICE 4 primește aprobarea de rulare cu ETCS în Germania

Autoritatea Feroviară Federală din Germania (EBA) a aprobat ICE 4 pentru operarea cu Sistemul european de control al trenurilor (ETCS) din Germania. Cu această aprobare, serviciul de pasageri poate începe conform planificării pe ruta Berlin – Munchen, care este echipată cu sistemul. ICE 4 este programat să funcționeze pe această linie atunci când operatorul german de tren Deutsche Bahn (DB) și-a modificat mersul la 9 decembrie 2018.

Trenurile ICE 4 sunt echipate cu un sistem ETCS Level 2 Baseline 3 pentru operarea transfrontalieră. Aprobarea pentru rețeaua feroviară germană include și traseul spre Basel-Bad, Elveția. Trenurile pot folosi trecerea frontierei la Basel pentru a intra în Elveția. Omologarea de tip pentru trenuri, inclusiv sistemul ETCS, a fost deja finalizată cu succes pentru rețeaua feroviară elvețiană, deschizând calea pentru certificarea operațională în curs a trenurilor ICE 4 din Elveția.

Sistemul ETCS standardizat permite armonizarea numeroaselor sisteme naționale de control al trenurilor în Europa și oferă baza pentru interoperabilitatea între trenuri și echipamentele de cale. De când a fost dezvoltat, ETCS a devenit standard global. ETCS permite comunicarea continuă între trenuri și ruta lor. Cu aceasta, mecanicii de tren primesc comenzile lor de conducere, cum ar fi viteza permisă, viteza țintă și distanța până la destinație, afișate direct pe consola cabinei și nu, ca în trecut, pe semnale de-a lungul liniei. Toate datele necesare operării sunt transmise în mod continuu prin intermediul sistemului radio digital GSM-R de la Centrul de radio bloc (RBC) la tren și monitorizate. Poziția și direcția exactă a trenului sunt determinate de computerul trenului și raportate în mod continuu către RBC.

Deutsche Bahn a comandat un total de 137 trenuri ICE 4. Toate trenurile vor fi echipate cu ETCS și astfel vor putea opera nu numai în Germania, ci și peste granițele naționale. Dintre cele 137 de trenuri comandate, o sută de trenuri de 12 și 13 de vagoane sunt destinate utilizării în Germania, Austria și Elveția. Celelalte 37 de trenuri cu șapte vagoane vor funcționa în Germania și Austria.Foto&info: Siemens

169 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *