Primăria Capitalei pregătește modernizarea liniei de tramvai 55
Bucuresti

Primăria Capitalei pregătește modernizarea liniei de tramvai 55

În ședința CGMB de săptămâna aceasta a fost votat și dezbătut proiectul privind modernizarea liniei de tramvai 55 și înlocuirea parcului circulant cu tramvaie noi, din generația de 36 de metri, odată cu achiziția a 100 de vagoane pentru traseele 1, 10, 41 și 25 în prima etapă, urmate de 21, 32, 40 și 55 în a doua etapă de livrări. Astfel, valoarea totală a proiectului de modernizare a liniei de tramvai 55, tronsonul Piața Iancului – Piața Sfânta Vineri, este de 100,7 milioane de lei, din care 91,5 pot fi cheltuieli eligibile prin programul POR 2014-2020. Pentru achiziția noilor tramvaie, proiectul a fost admis de către Comisia Europeană în data de 28.08.2018, urmând ca până în vara anului 2019 să fie demarată procedura a achiziție prin SEAP. În prezent Primăria Capitalei, pe lângă proiectul de modernizare a liniei 55, Piața Iancului – Sfânta Vineri, mai are depuse proiecte pentru modernizarea liniei pe Bulevardul Vasile Milea și pentru achiziția a 100 de autobuze electrice. Mai mult, se lucrează la dosarul pentru proiectul de modernizare a linei 40, care este de asemenea inclusă în etapa a doua de achiziție de tramvaie noi.

Linia de tramvai 55 asigură legătura între zona Granitul, cartier Pantelimon, Șoseaua Iancului, zona Foișorul de Foc și zona centrală Unirii, Piața Sfânta Vineri, fiind modernizată mai mult de jumătate, între Piața Iancului și Granitul. Rămâne de modernizat tronsonul central, unde aproape tot traseul este pe străzi unde circulația auto se desfășoară în special pe linia de tramvai.Foto: Andrei Marian

452 Vizualizări

5 comments

  1. Din ce am vazut eu din studiul de oportunitate pentru tramvaie acolo apare ca vor moderniza 27 km de linie OR plus adaptarea peroanelor unde e necesar.

    1. N-are treaba cu M5 Iancului – Pantelimon. Ei vor sa modernizeze linia de pe Pache Protopopescu si Calarasi, plus facut P&R-ul de la Granitul ca sa faca bucla.

  2. Cred ca ar fi mult mai urgenta modernizarea liniei 5 pe Barbu Vacarescu precum si gasirea unui rezolvari pentru blocajul capatului de la Baneasa. Datorita zonei de birouri din Aviatiei, linia 5 ar avea infinit o mai mare utilizare, dar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *