Astra Arad este singurul ofertant pentru licitația de achiziție a 22 de tramvaie noi în Cluj Napoca
Mobilitate

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru 16 tramvaie noi cu opțiunea de prelungire a contractului cu încă 24 de bucăți

Primăria Timișoara a lansat o licitație în valoare de 185 milioane lei, pentru achiziția a 16 tramvaie noi. Conform anunțului publicat pe SEAP, „În baza contractului se vor achiziționa 16 buc. tramvaie noi articulate cu podea coborâtă acționate prin invertoare și motoare asincrone de curent alternativ, alimentate de la rețea de contact sau dintr-o unitate de stocare a energiei electrice (montată în tramvai), cu post de conducere la un singur capăt și uși de acces pe partea dreaptă față de direcția de mers înainte. Vagoanele de tramvai sunt destinate transportului public de călători în municipiul Timișoara, încadrându-se în condițiile tehnice și funcționale date (infrastructură, circulație generală), respectiv adaptându-se cerințelor obligatorii din caietul de sarcini. Intrucat vârsta medie a parcului de tramvaie utilizat în prezent de STPT este de 41,5 ani, tramvaiele fiind produse între anii 1962-1973, începând cu anul 2010, acestea îndeplinesc condiţiile legale de casare, fiind dificil de operat şi necesită mentenanță preventivă costisitoare, pentru îmbunătăţirea operării flotei şi reducerea costurilor de mentenanță este necesară înlocuirea strategică a vehiculelor, conform unor standarde înalte de accesibilitate şi deplasare. Ca atare autoritatea contractanta in baza prezentului contract in perioada de derulare a acestuia (4 ani) poate achizitiona suplimentar 24 buc. tramvaie noi articulate cu aceleasi caracteristici tehnice cu cele ofertate sau superioare celor ofertate in cazul in care furnizorul de tramvaie a lansat in aceasta perioada (4 ani) produse de ultima generatie superioare celor ofertate, la acelasi pret unitar cu cele ofertate.”

Tramvaiele vor avea podea coborâtă, iar primăria solicită ca acestea să poată avea o autonomie, mers cu baterie, de minim 61 km, conform SEAP, „Punctajul pentru factorul de evaluare ,,Mersul autonom al tramvaiului” se acordă astfel: ~ Pentru autonomie de 60 km – 0 puncte; ~ Pentru autonomie cuprinsa intre 61 Km – 80 km – 5 puncte; ~ Pentru autonomie cuprinsa intre 81 Km – 99 Km – 6 puncte ~ Pentru autonomie de 100 km sau mai mult – 10 puncte. În cazul în care tramvaiul ofertat va avea o autonomie mai mică de 60 km oferta respectivă va fi respinsă și declarată neconformă.”

Contractul cadru se va derula timp de 48 de luni se la semnare.


Foto: Andrei Marian

333 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *