Primăria Capitalei pregătește proiectul pentru achiziția a 100 de troleibuze cu autonomie pentru prelungirea mai multor trasee din zonele Militari și Berceni
Bucuresti

Primăria Capitalei pregătește proiectul pentru achiziția a 100 de troleibuze cu autonomie pentru prelungirea mai multor trasee din zonele Militari și Berceni

Primăria Capitalei urmează să discute și să voteze în ședința din data de 18 octombrie, proiectul pentru achiziția a 100 de troleibuze, echipate cu sistem de încărcare cu baterii, pentru asigurarea autonomiei de rulare în zonele unde nu există rețea de contact. Astfel, sunt propuse mai multe extinderi de linii, fără a mai fi necesară instalarea rețelei de contact.

Conform proiectului, troleibuzele vor avea o autonomie de 20 km și vor fi destinate următoarelor trasee, modificate odată cu achiziția noilor vehicule:
Linia 62 – va circula pe traseul Gara de Nord – Cartier Militari Rezidence, comun cu actualul capăt al liniei 178, traseu care va avea o distanță fără rețea de contact de 4 km dublu sens.
Linia 70 – va circula pe actualul traseu între Vasile Pârvan și Bulevardul Basarabia, prelungită pe 2,5 km dublu sens fără rețea de contact până la terminalul Republica.
Linia 73- va circula pe actualul traseu între zona Berceni și Piața Unirii, urmând să fie prelungită cu 5,8 km dublu sens fără rețea de contact prin Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Romană – Strada Occidentului – Gara de Nord, porțiune de traseu comună cu linia 79.
Linia 74 – va circula pe actualul traseu între zona Berceni și Piața Unirii, urmând să fie prelungită cu 3,2 km dublu sens fără rețea de contact până la podul Timpuri Noi, circulând prin Splaiul Unirii până la capătul de linie al autobuzului 323.
Linia 76 – va circula pe actualul traseu între zona Berceni și Piața Unirii, urmând să fie prelungită cu 5,5 km fără rețea, dublu sens, între Piața Unirii și Piața Alba Iulia, prin Bulevardul Unirii.
Linia 93 – va circula pe traseu normal, fiind prelungită de la Valea Argeșului unde are capătul, către Valea Ialomiței – Valea Oltului, apoi comun cu linia 168 în Cartierul Brâncuși, unde va fi realizat un terminal nou, optimizat. Linia va fi prelungită cu 3,5 km dublu sens fără rețea de contact.
Linia 97 – va circula pe traseul vechi între Străulești și Sfinții Voievozi, fiind însă prelungită până la Piața Romană, traseul fără rețea fiind de doar 200 metri în zona întoarcerii din Piața Romană.

Conform proiectului, vor fi achiziționate 100 de troleibuze cu lungimea de 12 metri, capacitate de minim 96 călători și 24 locuri pe scaune.Foto: Andrei Marian

404 Vizualizări

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *