Un proiect european caută soluții pentru operarea de autobuze automatizate în orașe
Mobilitate

Un proiect european caută soluții pentru operarea de autobuze automatizate în orașe

La 1 septembrie, a fost lansată o licitație internațională pentru achiziționarea de sisteme capabile să exploateze flotele de microbuze și autobuze automate în zonele urbane. Toate companiile sau consorțiile pot aplica, cu condiția ca cel puțin 50% din cercetarea și dezvoltarea acestora să aibă loc în UE sau în țările asociate. Proiectul Fabulos este un proiect finanțat prin programul Horizon 2020 al comisiei europene pentru dezvoltare și inovație.

Minibusurile cu autovehicule de conducere automată au fost deja testate în diferite țări, dar nu este încă disponibilă o dovadă a conceptului de gestionare a flotelor autonome în cadrul serviciilor de transport public. Cele șase orașe partenere îmbrățișează această provocare prin procurarea colectivă a cercetării și dezvoltării pentru prototiparea și testarea sistemelor inteligente care sunt capabile să opereze o flotă de microbuze autonome în mediul urban. Aceste soluții sunt de așteptat să includă software-ul, hardware-ul, flota și serviciile.

“Este foarte interesant să lansăm rapid licitatia pe care partenerii proiectului FABULOS au lucrat din greu in ultimele luni. Am primit mult interes de pe piata si speram ca acest lucru se va reflecta in numarul de oferte, prima fază cu 12 consorții diferite, așa că încurajăm cu căldură toate părțile interesate să depună o ofertă! “, spune Coordonatorul FABULOS Renske Martijnse-Hartikka.Foto: Andrei Marian

185 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *