Regia Autonomă de Transport București devine Societatea de Transport Bucuresti - STB SA
Bucuresti

Regia Autonomă de Transport București devine Societatea de Transport Bucuresti – STB SA

Începând de astăzi, Regia Autonomă de Transport București – SA devine Societatea de Transport Bucuresti – STB SA, prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni. Reorganizarea RATB în societate comercială este necesară pentru punerea în aplicare a legislației naționale (OUG nr. 30/1997 privind reorganizarea regiilor autonome) și se realizează conform cerințelor legislației europene și naționale privind încheierea de contracte de servicii publice/de delegare de gestiune.

În ultima ședință de Consiliu General, CGMB a aprobat proiectul de Hotărâre privind avizarea documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii Serviciului Public de Transport, în arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București- Ilfov, contract ce se va încheia cu Societatea de Transport București.
Contractul de delegare reprezintă o etapă importantă în procesul de reformă și modernizare a serviciului de transport public în regiunea București-Ilfov, urmând ca în a doua etapă să se realizeze un sistem de transport integrat și unitar pe întreg arealul teritorial al regiunii București-Ilfov, precum și implementarea tichetului unic de călătorie.

Astfel, după aprobarea acestui proiect, se pot demara proiectele de modernizarea și dezvoltare a transportului public atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Ilfov.
Contractul, care a fost agreat de toți membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov – ADTPBI, urmează a fi încheiat în următoarele zile între STB și ADTPBI. Asociația este constituită din toate cele 40 de localități din Ilfov, Consiliul Județean Ilfov și Municipiul București. Acest contract se va încheia prin atribuire directă în regim de urgență, pe o perioadă de maxim 2 ani, cu Societatea de Transport București – STB SA.

În acest moment, STB SA administrează 166 linii, după cum urmează:
– Tramvaie – 26 linii
– Troleibuze – 16 linii
– Autobuze urbane – 73 linii
– Autobuze expres si BCT – 4 linii
– Trasee de noapte – 26 linii
– Trasee preorășenești – 21 linii – care acoperă 17 localitățiInfo: Primaria Municipiului Bucuresti

631 Vizualizări

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *