Solaris continuă livrarea autobuzelor electrice speciale cu o variantă dedicată porturilor
Mobilitate

Solaris continuă livrarea autobuzelor electrice speciale cu o variantă dedicată porturilor

Solaris Bus & Coach are o vastă experiență în producerea autobuzelor specializate. Sortimentul de produse include, printre altele, un salon de frumusețe mobil, un centru mobil de donare de sânge, un centru de filmare, un centru de comandă a incendiilor și chiar un autobuz de aeroport. În afară de terminalele de pe aeroporturi, vehiculele Solaris servesc de asemenea ca mijloace de transport de călători în porturile pentru feriboturi.

În 2015 Solaris a produs 8 autobuze destinate operării traficului de pasageri în portul Pireu în Grecia. Recent, compania a livrat un alt vehicul de acest tip în portul suedez Ystad. Scopul autobuzului este de a transporta pasageri între terminal și feriboturi și este unic nu numai din cauza scopului său specific. De asemenea, este primul autobuz de acest fel fabricat în Bolechowo care are acționare electrică.

Solaris Urbino 12, care a început deja funcționarea regulată în portul Ystad, este alimentat printr-o punte portantă electrică cu motoare de tracțiune încorporate, cu o putere de 2 x 125 kW. Unitățile de stocare a energiei sunt baterii Solaris High Power cu o capacitate de 58 kWh care, la solicitarea clientului, sunt reîncărcate utilizând un încărcător de la bord care permite reîncărcarea peste noapte a vehiculului cu o putere de până la 20 kW.

Autobuzele moderne sunt cu podea joasă și echipamente cum ar fi aerul condiționat, iluminatul bazat pe tehnologia LED cu consum redus de energie și un sistem de supraveghere video. Autobuzul electric pentru transportul portuar se mândrește și cu o serie de caracteristici unice, care nu sunt obișnuite în autobuzele standard. Aceste caracteristici includ un aranjament diferit al compartimentului pentru pasageri, deoarece prioritatea designerilor era aceea de a crea mai multă capacitate în picioare și spațiu pentru bagaje, pe arcele roților din față și în locul așa-numitei banchete din spate. Autobuzul cuprinde, de asemenea, un sistem de semnale vizuale sub forma unui iluminat de urgență suplimentar instalat în partea din față a acoperișului autobuzului, utilizarea acelei iluminări declanșează și indicatoarele de direcție superioare din spate.

Autobuzul cu emisii zero a fost, de asemenea, echipat cu un pachet de izolație termică scandinavă, care îmbunătățește confortul termic al pasagerilor și reduce consumul de energie în vremea rece. Acest pachet include adăugări precum peretele lateral izolat și izolația acoperișului, izolarea suplimentară a șasiului în jurul arcurilor roților și geamurile laterale cu geam termopan. Solaris Urbino 12 electric prezintă de asemenea o soluție foarte interesantă în ceea ce privește gestionarea termică a vehiculului.

În timpul încărcării peste noapte a bateriei, în fiecare zi, la orele 5.00, încălzitorul de parcare al autobuzului se va activa automat, asigurând că, până când autobuzul va începe să funcționeze la ora 6.00, interiorul autovehiculului va atinge temperatura programată, în funcție de sezonul anului. Acest lucru permite minimizarea utilizării energiei derivate din baterii necesară pentru încălzirea sau răcirea autobuzului în timpul funcționării sale zilnice.Foto&info: Solaris

377 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *