Solaris Urbino 12 electric a început testele în Estonia
Mobilitate

Solaris Urbino 12 electric a început testele în Estonia

Începând cu 3 septembrie, Solaris Urbino 12 electric a făcut obiectul unor testări în orașul estonian Tartu, al doilea oraș ca mărime din țară. Testele vehiculului, care a câștigat concursul pentru cel mai bun autobuz urban în 2017, vor dura un an întreg. Acesta este primul proiect în ceea ce privește electromobilitatea în Estonia.

Solaris a demarat testele în colaborare cu un operator local, firma AS SEBE care a câștigat licitația pentru operarea liniei de autobuz 25, o linie concepută pentru testele pe termen lung ale autobuzului electric. Vehiculul care a venit până la Tartu este modelul Solaris Urbino 12 electric, câștigătorul concursului “Autobuzul anului 2017”, care a încheiat anul trecut teste de succes în capitala Estoniei, adică Tallinn.

Producătorul polonez a echipat vehiculul cu o serie de soluții care sporesc considerabil confortul de călătorie și siguranța pasagerilor și a șoferului. Acestea includ, printre altele, un sistem de climatizare care acoperă întregul vehicul, iluminatul interior și exterior în tehnologia LED cu economie de energie, un panou tactil pentru șofer și un sistem cuprinzător de informații despre pasageri. În plus, autobuzul a fost adaptat pentru a funcționa chiar și în cele mai dure condiții meteorologice, datorită instalării izolației termice suplimentare a plafonului, a pereților laterali, a peretelui frontal și a arcurilor roților.

Până în prezent, peste 50 de vehicule Solaris au fost livrate în Estonia, iar toate acestea sunt troleibuze care circulă pe străzile capitalei Tallinn. Pe baza rezultatelor testelor, care urmează să se încheie la 31 august 2019, autoritățile municipale din Tartu vor dezvolta o strategie de achiziție pentru autobuze electrice pe termen lung pentru oraș.Foto&info: Solaris

83 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *