Volkswagen și Siemens utilizează noile tehnologii digitale pentru creșterea siguranței rutiere în intersecții
Tehnologie

Volkswagen și Siemens utilizează noile tehnologii digitale pentru creșterea siguranței rutiere în intersecții

Volkswagen și Siemens lucrează pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, în special la intersecții. Pentru a realiza acest lucru, s-au dezvoltat noi funcționalități pentru schimbul local de informații între vehicule și infrastructura de transport digital. Sistemul global utilizează tehnologia Car2X WLANp (ITS-G5) și face teste pe drumurile Wolfsburg.

Într-un proiect comun, orașul Wolfsburg, Volkswagen și Siemens în prezent instalează o secțiune de testare pe un drum principal, în care zece sisteme de semnale de trafic vor transmite fazele luminoase în vecinătate prin WLANp (ITS-G5). Viitoarele vehicule Car2X vor putea să proceseze acele informații și să informeze conducătorul auto, de exemplu, atunci când toate semafoarele sunt în verde. Astfel, pot evita frânarea sau accelerarea inutilă. În viitorul apropiat, funcțiile asistentului vor putea face acest lucru fără intervenția conducătorului auto.

Luminile semafoarelor redate în vehicul îmbunătățesc fluxul de trafic în zonele construite. Se speră că acest proiect va contribui, de asemenea, la siguranța rutieră în general. Pentru a face acest lucru, două intersecții în Wolfsburg sunt echipate cu tehnologia modernă de senzori pentru detectarea pietonilor și a bicicliștilor. Pentru a distribui datele senzorilor din infrastructura de trafic către autovehicul, tehnologia WLANp Car2X, care va fi introdusă de Volkswagen anul viitor, va fi completată cu mesaje suplimentare. Adăugarea permite implementarea unor funcții de securitate cooperative. Acestea intervin în situații în care șoferul sau vehiculul nu poate recunoaște utilizatorii din traficul înconjurător cu propriile lor simțuri/senzori sau poate face acest lucru doar într-un stadiu foarte greu. În special, utilizatorii de drumuri, cum ar fi pietonii și cicliștii, care sunt adesea implicați în accidente, ar trebui să fie mai bine protejați prin acest lucru.Foto&info: Volkswagen Group

400 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *