Solaris va livra 10 autobuze electrice la Hamburg
Mobilitate

Solaris va livra 10 autobuze electrice la Hamburg

Zece autobuze electrice Solaris Urbino 12 vor crește flota operatorului de transport public HOCHBAHN din Hamburg. În conformitate cu acordul, două dintre vehiculele comandate vor fi furnizate în toamna acestui an. Celelalte vor fi predate în septembrie 2019.

Primăria din Hamburg a decis că, începând cu anul 2020, toate autobuzele achiziționate de transportatorii locali ar trebui să fie vehicule electrice cu emisii zero. Astfel, cea mai recentă comandă pentru autobuze Solaris Urbino 12 electric este prima conformă cu politica primăriei și constituie o piatră de hotar pe drumul sa către construirea unei flote de autobuze ecologice.
Vehiculele comandate de 12 metri vor transporta până la 70 de pasageri, dintre care 25 pe scaune. Autobuzele vor fi reîncărcate în depou, utilizând un încărcător de tip plug-in. Vehiculele sunt echipate cu baterii Solaris High Energy cu o capacitate totală de 240 kWh. O axă cu motoare electrică integrată va constitui unitatea de acționare. Autobuzul va fi echipat cu iluminare cu LED-uri, atât în interior, cât și în exterior.

Producătorul polonez Solaris livrează vehicule în Hamburg începând din 2006, când a câștigat un contract pentru vehiculele Solaris Urbino 12 alimentate convențional. În prezent, un total de 30 de autobuze produse în Bolechowo, inclusiv cinci electrice, circulă Hamburg. Două dintre cele lungi de 18,75 metri sunt Solaris Urbino Electric, furnizate în 2014, fiind vehicule electrice de ultima generație cu o celulă de combustibil pe bază de hidrogen. În Hamburg, vehiculele electrice Solaris circulă mai ales pe linia de autobuz 109, pe care operatorul a decis să o dedice exclusiv vehiculelor cu emisii reduse și cu emisii zero.Foto&info: Solaris

79 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *